Uncategorized

Vill du foliera din bil?

0

Kanske det är så att du har funderat på att lacka om din bil? Det för att du tröttnat på färgen eller för att den har skadats. Dock är det rätt så dyrt att göra en omlackering av bil. Det kan vara bättre och billigare då att satsa på vinyl bil, att alltså då foliera om den. Det kallas ibland för wrapping eller car wrapping. Foliering är något som inte bara går att göra på en bil, utan det går även göra på andra typer av fordon så väl som skåpsluckor med mera. När man folierar så använder man en riktigt tunn plastfilm, som är i vinyl. Denna vinyl klär man sedan in hela bilen med.

Det kan finnas flera anledningar till att foliera bilen. En del gör det med transparant vinyl, för att ge bilen ett extra bra skydd mot stenskott och annat. Andra gör det för att få en bil med ett helt nytt utseende.

Smart med foliering

Att foliera bilen är som sagt billigare än att lacka om den. Med vinyl kan man dessutom få bilen att se ut exakt som man vill. Det går att få olika färger, bilder, text, logga och vad man vill egentligen. Att foliera bilen gör att den blir skyddad på ett bra sätt samt att den kan få en helt ny färg. Det utan att behöva skada lacken som ligger under. Företag är ofta de som folierar, så att de kan få in företagets logga och text. Om du vill byta färg på bilen, samt skydda den, då kan det vara bra att satsa på en helfoliering.

Göra själv eller lämna in?

Att foliera bilen är något du kan göra på egen hand eller lämna in till en firma som sysslar just med detta. Om du gör det på egen hand så är det bara att köpa vinyl för bil och sätta igång. Men du bör vara noggrann, så att det blir bra. Om du vill garantera dig om att få ett perfekt resultat så kan det vara värt att lämna den till ett proffs som gör det.

Bättre hälsa med ett löpband

Previous article

Vad är tvåfaktorsautentisering?

Next article

You may also like