Tips och tricks

Vilken typ av skrivare behöver du?

0

Att välja rätt skrivare kan vara en svår uppgift. Det finns flera modeller att välja mellan – var och en passar olika behov. Skrivare finns i alla former och storlekar. Från små portabla skrivare till gigantiska varianter för stora kontor.

Det viktigaste valet att göra är dock att välja mellan laserskrivare eller bläckstråleskrivare. Dessa två typer har du säkerligen hört talas om. Läs vidare för att ta reda på vad som passar dig bäst!

Skrivare för dokument eller foton?

Vissa skrivare är främst för att skriva ut fotografier, andra för att skriva ut ett stort antal dokument i svartvitt. Många kan du också scanna och maila med. De många specifikationerna för upplösning och hastighet kan vara vilseledande och svårt.

För att komma igång måste du bestämma vad du ska använda skrivaren till. Vilken skrivare som passar din användartyp.

För dig som är student

Är du student och behöver skriva ut dokument? Är du trött på att behöva gå till biblioteket varje gång? Investera då i en skrivare. Det kan vara skönt att ibland ligga i soffan och läsa din avhandling på papper. Att komma bort från datorn en stund kan vara skönt och behövligt ibland.

Hemanvändaren behöver en mångsidig skrivare

En hemanvändaren kräver ofta ganska mycket av en skrivare. Skrivaren måste hantera allt från att skriva ut enkla sidor snabbt samt skriva ut fina foton i färg. Därför är det bästa valet att köpa en mångsidig och prisvärd skrivare. En skrivare som kan göra lite av allt – gärna scanna också.

Laserskrivare i hemmet – snabbare

Ett alternativ är att skaffa en personlig laserskrivare för enkel installation. Laserskrivare skriver snabbt ut svartvit text och grafik. Självfallet finns det laserskrivare som också skriver ut i färg – för ett något högre pris.

Titta noggrant på driftkostnaden

Tänk efter noggrant innan du bestämmer dig för en laserskrivare eller en bläckstråleskrivare. Prisskillnaden är relativt stor – laserskrivare är dyrare. Men – patronerna i bläckstråleskrivaren är mycket dyra. Om du ska skriva ut stora mängder lönar sig trots det en laserskrivare.

Ta hand om din kropp på ålderns höst

Previous article

Presenttips till affärskvinnan

Next article

You may also like