Tips och tricks

Vanliga frågor till Sollentuna Naprapat

0

Innan du tar steget och faktiskt besöker en naprapat för att bli av med smärta har du alltid frågor du vill få svar på. Och genom att få svar på frågorna kan du undvika att uppleva samma smärta igen.

Här kommer en lista med de vanligaste frågorna en naprapat i Sollentuna får från sina kunder – frågor som du själv med fördelar man ställa vid besök hos din naprapat.

De vanligaste frågorna och svaren

Nedan har vi listat 8 vanliga frågor med svar.

Bör jag applicera värme eller kyla?

Akuta, smärtsamma besvär bör alltid behandlas med kyla eftersom det tar ner svullnaden och verkar smärtstillande. Även om värme kan kännas skönt och avslappnande är det inte den bästa lösningen i akuta fall. Värme fungerar bättre vid långvariga kroniska besvär.

Varför ska du besöka en naprapat i Sollentuna?

Vid många tillfällen i livet behöver kroppen hjälp att läka och bli bättre. Det kan även verka förebyggande att besöka en naprapat med jämna mellanrum. I vardagen drar de allra flesta på sig en del stelhet i kroppen som i sin tur kan leda till nackskott och även ryggskott. En Sollentuna naprapat kan hjälpa dig i akuta fall men även med att förebygga smärtsamma upplevelser.

Vad är ryggskott?

Definitionen av ryggskott är akut smärta och rörelsesvårighet i ländryggen. Ryggskott kan uppstå om du lyfter eller utför en rörelse på fel sätt. Men det kan även komma smygande om du utför aktiviteter eller rörelser på fel sätt under en lång tid. Till exempel kan ryggskott uppkomma om du spenderar mycket tid framför datorn eller telefonen dagligen.

Vad är ischias?

I många fall används uttrycket ischias för all slags smärta som strålar ut i benet. Men detta är felaktigt, för att smärtan faktiskt ska få kallas ischias måste själva ischiasnerven vara inblandad. I de fall där ischiasnerven inte är inblandad handlar det oftast om ryggskott som kan stråla ut i ena benet.

Vad är nackspärr?

Precis som ryggskott är nackspärr en akut smärta som kan komma smygande eller uppstå vid en snabb rörelse. Den stora skillnaden är att nackspärr förhindrar dig att röra huvudet i någon riktning. Oftast beror nackspärr på stillasittande och/ eller ensidigt arbete men det kan även beror på felaktig hållning. Av nackspärr kan du få huvudvärk och även värk som strålar ut i armarna.

Vad gör en naprapat?

Naprapatens viktigaste behandlingsmetod är manipulation, men en naprapat använder sig även av andra metoder för att bota och förebygga smärta. Förutom manipulation använder sig naprapater av mobilisering, massage och stretching. Vilket utgör den stora skillnaden mellan en naprapat och en kiropraktor, en kiropraktor använder sig nämligen endast av manipulation.

Hur lång tid tar en behandling av en naprapat?

Som regel tar det cirka 40-45 minuter att få en genomgående behandling av en naprapat. Men tiden kan variera beroende på orsaken till att du besöker en naprapat.

Hur många besök hos en naprapat krävs?

Vanligtvis behövs det tre besök för att få bukt med problemet. Självklart kan även detta variera beroende på orsaken till din smärta. Men i genomsnitt krävs det cirka 3 besök för att helt bli av med smärtan.

Tips och tricks när du ska välja nyhetskälla

Previous article

Tips om du ska flytta – Satsa på en bra flyttfirma i södra Sverige, Mälardalen och Norrland

Next article

You may also like