Tips och tricks

Välj rätt säkerhetsdörr till villan

0

När det är dags att uppgradera ytterdörren är det smart att välja en säkerhetsdörr. Men hur hittar du rätt i djungeln av ytterdörrar? Följ våra tips så ska du se att det blir lättare!

Kontrollera dörrens U-värde

Även om det kostar lite extra att investera i en välisolerad ytterdörr är det något som lönar sig i längden. När värmen håller sig på insidan av hemmet sparar du mycket i uppvärmningskostnader. Genom att kontrollera dörrens U-värde får du reda på hur pass isolerad den är. Ju lägre U-värde desto bättre, det finns säkerhetsdörrar med ett så pass lågt U-värde som 0,78.

Men det är inte bara för att spara pengar i det långa loppet som det är smart att välja ett lågt U-värde utan du kan även minska bullernivån något enormt med en välisolerad ytterdörr. Om du bor i närheten av en väg, lekplats eller skällande hundar kan trivseln i hemmet öka avsevärt med rätt ytterdörr.

Välj rätt säkerhetsklass

Stirra dig inte blind på ordet säkerhetsdörr, det finns flera olika klasser. Bara för att dörren har klarat testerna så betyder det inte att den är speciellt bra. Rekommendationen är att investera i en säkerhetsdörr av klass 4.

Om du väljer en dörr med ljusinsläpp, det vill säga en glasruta, är det viktigt att se över klassificeringen även på den. Om ljusinsläppet inte håller måttet finns det ingen mening med att installera en säkerhetsdörr.

Designen är lika viktig som säkerheten

När du hör ordet säkerhetsdörr är det lätt att tänka på en rätt så ful och tråkig armerad dörr som inte tillför något till villans fasad. Men måste det verkligen vara så för att säkra upp hemmet? Numera finns det flera olika designer på säkerhetsdörrar som till och med har inbrottssäkert ljusinsläpp. Nöj dig inte med en tråkig ytterdörr bara för att den är säker, hitta den perfekta dörren som kompletterar både fasaden och entren till villan.

Stålhallar

Previous article

Vad en underhållsplan för en brf för innehålla

Next article

You may also like