Elektronik

Vad är tvåfaktorsautentisering?

0

Idag spenderar vi större delen av vår vardag uppkopplade i olika sorters online konton. Alla av oss behöver ett säkert skydd vid uppkoppling. En bra lösning är att använda sig av den så kallade tvåfaktorsautentisering.

Tvåfaktorsautentisering förkortas till 2FA. Vid tvåfaktorsautentisering anger du först ditt lösenord till ditt konto. Nästa steg är att du får en kod skickad in till din mobil. Detta görs för att verifiera vem du är.

Med andra ord behöver du två saker för att använda dig av autentiseringen, nämligen ditt lösenord och en fungerande och uppkopplad mobiltelefon.

Räcker inte lösenordet?

Ett starkt lösenord anses som ett säkert sätt att skydda sina online konton. Tyvärr, lever vi i en digitaliserad värld där intrång och utnyttjande av personliga data blir allt vanligare. Därför krävs det säkrare metoder för att kunna verifiera ägarens identitet. Tvåfaktorsautentisering är ett sätt att lösa det problemet. Metoden används oftast i samband med betalningar utförda på nätet.

Vill du tillgå din mejlbox behöver du oftast inte aktivera sådan typ av autentisering. Däremot gäller det att ha ett starkt lösenord till dina konton, något i nämnde lite tidigare. Ett så kallat starkt lösenord bör innehålla minst en stor och en liten bokstav, ett specialtecken och en siffra.

Varför är skydd så viktigt?

Varför är skydd så viktigt i den digitala världen? Svaret är relativt enkelt. Därför att det finns mycket känsla uppgifter upplagda på nätet. Idag lever vi digitalt. Vi utför pengaöverföringar, handlar mat, kläder och köper resor på nätet. Bankerna är nästintill helt digitaliserade (deras finansiella transaktioner motsvarar flera miljarder kronor per år). En stor del av våra liv har mer eller mindre förflyttats till nätet. Det är även orsaken till att ett välfungerande digitalt skydd krävs. Alla som utför någon typ av transaktion på Internet måste vara säkra på att den kommer att gå genom och att ingen själ deras pengar eller personliga data.

Tips då du ska köpa ny dammsugare

Previous article

Baddräkten – sommarens favorit

Next article

You may also like

More in Elektronik