Tips och tricks

Upp i det blå

0

Tänk dig att du svävar över alla andra uppe i det blå. Du tar in Stockholm från ovan och ser vyn över staden och landskapet likt en hök som glider över takåsarna. Du ser hur vyn växer sig större desto längre upp ni stiger. Ta in tystnaden, ta in ögonblicket, ta in vyn. Det är en stund som du gärna vill dela med någon. Allt detta kan bli ditt när du flyger luftballong över Stockholm. Vi berättar mer.

Hur går det till?

Drömmen om en tur med luftballong över Stockholm kan bli verklighet genom några enkla steg. Först måste du införskaffa dig en biljett och sedan kan du boka in dig på lämplig flygdag. Dagen när flygningen ska ske är det bra att hålla koll på mobilen. Det meddelas via sms nämligen om flygning kan ske eller ej. Ballongflygning är väderkänsligt och kan inte alltid genomföras om det blåser kraftigt eller om det är åskskurar. Gör dock inga egna bedömningar. Det kan regna på eftermiddagen men ändå kan det bli flygning på kvällen efter att regnet passerat. När du har fått bekräftelse via sms så samlas ni på en gemensam samlingsplats. Hit återkommer ni även efter flygningen så här kan du parkera din bil. På startfältet plockar ni gemensamt fram ballongen och förbereder den för flygning. Piloten har en obligatorisk säkerhetsgenomgång och berättar mer om hur planen ser ut för den stundande flygningen. Efter detta kommer ballongen fylls med först kall luft från fläktar, innan piloten börjar fylla på med varm luft. Sedan är det dags att stiga ombord och ge sig ut på att sväva över Stockholm.

Vad ska jag ha på mig och ta med mig? 
Till en kvällsflygning rekommenderas att du klär dig som vid en skogspromenad, allt efter rådande väder. Det vill säga långbyxor samt bra skor och gärna en extra tröja. Det kan hända att ni landar i högt gräs eller på ett lite lerigt fält. Efter solens nedgång kan det bli ruggigt och tidvis mycket mygg. Högklackat och kortkjol är inte att rekommendera. Till en morgonflygning rekommenderas att ni utrustar er med stövlar eller liknande skor. Morgondaggen som bygger upp under natten är mycket blöt. Ta gärna med en keps och vattenflaska om det är varmt ute. Ta även med en giltig legitimation. Glöm heller inte din kamera, ballongflygning är en upplevelse värd att dokumentera. 

Kan vem som helst flyga luftballong?

Att flyga luftballong Stockholm har väldigt få regler. För att få flyga ballong måste du dock vara minst 12 år och 140 cm. Om du är under 18 år ska minst en målsman följa med i korgen. Flygningen är ungefär en timme lång och du ska orka stå upp i korgen under denna tid. Landningen kan jämföras med att hoppa ner från en pall, om du på grund av ryggproblem eller handikapp inte klarar av detta så rekommenderar ej att du flyger luftballong. Om du på grund av annan skada eller sjukdom är osäker på om du kan flyga ballong så rekommenderar vi att du rådgör med din läkare.

Tips när du har ont i hälen/hälsenan – besök en naprapat i Upplands Väsby

Previous article

Hyra markvibrator och lägga marksten

Next article

You may also like