Tips och tricks

Tre tips när du vill ha massage i Västervik

0

Vem gillar inte att få massage? Massage är ju något som får dig att slappna av så väl som det kan vara bra om du har ont i en eller flera delar av kroppen. Massage är bra för träningsvärk, för muskelspänningar, för värk, huvudvärk och mycket mer. Om det är så att du vill ha massage Västervik, så har vi tre tips till dig.

Gå till en massagesalong

Det mest uppenbara tipset när du vill ha massage i Västervik är så klar att gå till en massagesalong. Idag finns det ju flera olika typer av massage att välja på. Vad du ska välja för massage, det beror lite på vad du är ute efter. Om det är för ren avslappning eller om det är för att få hjälp med stela muskler eller smärta.

En vanlig typ av massage är det som heter klassisk svensk massage. Denna massage kan du ta i förebyggande syfte så väl som den är bra om du har ett muskulärt problem.

Andra varianter av massage är till exempel thaimassage, bindvävsmassage, fibromassage, idrottsmassage och shiatsu.

Fasciabehandling istället för massage

Som ett alternativ till massage i Västervik, så kan du gå på en så kallad fasciabehandling istället. Fascia finns i hela kroppen och binder samman så väl som separerar kroppens organ samt omsluter musklerna. Du som har smärta i kroppen, du kan ha en påverkad fascia som kan behöva behandlas. Behandlingen ser olika ut, beroende på vad du har för besvär.

Med en fasciabehandling kan du få hjälp med olika besvär samt att du får en ökad rörlighet i kroppen så väl som en förbättrad cirkulation och ett ökat vätskeflöde.

Det bästa är att gå till en fasciaterapeut för att göra en första bedömning av vad det är för typ av behandling av fascian du behöver.

Ge dig själv massage

Vårt tredje tips är att ge dig själv massage. Det kan du göra på olika sätt med olika hjälpmedel. Ett populärt alternativ är att köpa en så kallad massagepistol som det heter. Ibland så kallas den även för massage gun. Till utseendet påminner den lite om en pistol eller en borrmaskin. Denna kan hjälpa dig att få en djupgående massage. Det finns idag olika modeller med olika tillbehör att välja på.

Ett annat sätt att ge dig massage på egen hand, det är att köpa dig en massagefåtölj. De kostar förvisso en del pengar, men de flesta tycker helt klart det är värt det. Ett billigare alternativ till detta är annars en massagedyna som du kan placera i din egen fåtölj. Sedan finns det även andra bra massage produkter ute på marknaden, som kan ge massage av olika delar av din kropp.

Har du en partner, ja då kan ni ge varandra massage. Se bara till att köpa hem en bra massageolja! Sedan kan ni så klart, om ni vill lägga ner lite pengar på detta även köpa hem en egen massagebänk, men sängen brukar fungera bra den med.

En värld av reservdelar

Previous article

Tips för att få bebis att ta napp

Next article

You may also like