Tips och tricks

Träningskalsongernas vikt

0

Praktiska, bekväma och hållbara träningskläder pratas det mycket om. För att optimera din prestation och få en bra upplevelse under din träning ska du skaffa dig rätt plagg.

Dina träningskläder är självklart anpassade efter typen av träning du utför. Dess intensitet läggs det stor vikt på, den är även avgörande för typen av tillverkningsmaterial. Träningskläderna ska ge dig stor rörelsefrihet och ska framför allt inte behålla fukt. Samma regler gäller när du väljer träningskalsonger. Tänk på att underkläder för träning och sport gör stor skillnad. De är anpassade till din kroppsform och typen av träning. Majoriteten är tillverkade av polyester. Rätt träningskalsonger gör större skillnad än vad du kanske tror.

Viktigt med rätt modell och passform

Modellen och passformen på dina träningskalsonger är något viktigt att tänka på. Givetvis är utbudet stort och vad som passar dig bestäms av vilka typer av träningsunderkläder du känner dig bekväm i.

Grundregeln är att se till att träningskalsongerna sitter bekvämt, inte skär in eller skaver under träningens gång. Något viktigt att tänka på är att du som kund inte får lov att prova träningskalsonger och andra typer av underkläder i en fysisk butik. Handlar du online har du ens möjligheten att prova så du befinner dig i princip i samma situation. De flesta online baserade butiker har inte någon returrätt på sådana typer av plagg. Med andra ord måste du behålla träningskalsongerna du väljer. Därför är det bäst att ta dig tid och titta noggrant efter rätt modell när du beställer hem eller handlar i en butik.

Rätt funktionsmaterial

Undvik helst träningskalsonger tillverkade i bomull. Den absorberar både svett och fukt vilket gör att din kropp håller sig fuktig under träningens gång.

De bästa underkläderna för träning är tillverkade av snabbtorkande material som utmärker sig med en god fukttransport. Där absorberas fukt och svett av själva tyget vilket bidrar till din välmående när du tränar.

Även om du har ett funktionellt plagg ovanför bomullsunderkläder kommer fukten fortfarande behållas och sitta kvar tills du byter ut underkläderna.

Tips då du ska köpa ny dammsugare

Previous article

Baddräkten – sommarens favorit

Next article

You may also like