Tips och tricks

Tips – satsa på dansk design och belysning

0

Vi vill dela med oss av ett bra inredningstips och det att satsa på dansk designbelysning signerat Le Klint. Le Klint designlampor kommer verkligen till sin rätta i ditt hem. Den som grundade belysningsföretaget Le Klint, det var Tage Klint. Det år 1943 i Danmark. Dock så sträcker sig historien om deras produkter längre bak i tiden än så. Redan i början av 1900-talet så skapades en lampskärm, vikt för att passa över en paraffinlampa. Bakom denna design stod arkitekten och ingenjören P.V. Jensen-Klint.

Denna handveckade skärm kom att utvecklas och är än idag ett signum för företaget. Le Klint månar om att upprätthålla sitt ursprungliga koncept. Det när det kommer till hantverk och traditioner. Men de är inte främmande för att utveckla sig samt att även anpassa sig till teknikens utveckling samt de trender som råder.

Le Klint som företag

Huvudkontoret och produktion finns i Odense, Danmark. Bra hantverk och egenproduktion är två stora hörnstenar i Le Klint som varumärke. Deras världsberömda kvalitetsbelysning är resultatet av tekniker och traditioner som har gått i arv från generation till generation, som fortfarande utförs idag av ett brett team av högutbildade arbetare.

Le Klint är även synonymt med lampskärmar. Deras handvikta ikoniska nyanser tar åratal av att lära sig specifika tekniker, slutföra en kvalificeringsprocess och bemästra många olika veckningsformer, innan en blir invald, som en del av det skickliga teamet av vecktekniker. Detta är dock bara en bråkdel av vad de har i sitt produktsortiment. Specialiserade metallarbetare och träarbetare spelar en stor roll i magin, som har gått hand i hand med vikprocessen, sedan starten.

Le Klint i samarbete med formgivare från Danmark

Belysningsföretaget Le Klint har länge utvecklat lampor tillsammans med formgivare och arkitekter som alla värdesätter traditioner och hantverk. En av de mest kända formgivarna som samarbetat med Le Klint är Kaare Klint. Han är son till P.V. Jensen Klint och är känd som fadern till den moderna, danska möbelformgivningen.

I Le Klints sortiment så finns det idag många modeller och le Klint designlampor som har formgivits av Kaare Klint. Bland annat lampan med modellnamn 306. Det är en smart lampa, som går att använda dels som bordslampa, dels som vägglampa.

Hitta Le Klint designlampor som passar dig

Om det är så att du är på jakt efter en snygg lampa som är signerad Le Klint, så kan du hitta det hos Lampe Mesteren.

Sätt guldkant på ditt hem med läckra trappor inomhus

Previous article

Bandputs är ett givet val för dig som renoverar

Next article

You may also like