Tips och tricks

Tips – så väljer du den perfekta konstgjorda julgranen

0

Om du inte vill ha en äkta gran, eller inte har möjlighet till det, så finns det idag många fina konstgjorda granar, som ser äkta ut! Fördelen med en konstgjord julgran, det är att den inte barrar! Dock är det ju så att idag finns det många varianter av julgranar som är konstgjorda. Det finns de som du kan dekorera själv, så väl som det finns de som kommer med belysning, eller med konstgjord snö på. Sedan finns det även julgranar i andra färger än den vanliga gröna. Dessutom har de olika storlekar. Vi tipsar dig om vad du ska tänka på inför valet av en konstgjord julgran.

Hur stor julgran behöver du?

Julgranar kan komma i en mängd storlekar idag. Storleken på din konstgjorda julgran, det avgörs mycket av var du ska ställa den samt hur högt i tak du har. En vanlig höjd på gran är 180 cm och den passar bra om du har två meter upp till taket. För då får du plats med en stjärna eller annan dekoration i toppen. Det finns även mindre granar, som passar att ställa på ett bord. Bra om du bor ganska litet och inte har plats för en stor gran.

Fler saker att tänka på

När du ska välja mellan alla de konstgjorda julgranar som finns, så är det även bra att bestämma dig för om den ska se ut som en äkta gran, eller om du vill att den ska vara i en helt annan färg. Fundera även om du vill pynta med allt själv eller om den ska ha visst pynt klart. Det är inte ovanligt att hitta julgranar där det redan finns isatt belysning till exempel. Sedan kan det vara värt att även fundera på vad för material den är i. Det finns lite olika former av konstgjort material nämligen att välja mellan.

Bullermätare

Previous article

En värld av reservdelar

Next article

You may also like