Tips och tricks

Tips på vilka knivar du bör satsa på för ditt kök

0

Att välja ut knivar till ditt kök är inte alltid det enklaste. Det finns dussintals knivar att välja mellan, med priser som sträcker sig från någon hundralapp till bra mycket mer. Därför ska vi här ge dig tips på vad för knivar som kan vara bra att köpa. Vi rekommenderar även att läsa mer info och köp här. På Kitchen Living Dining finns det många bra köksknivar samt även annan bra köksutrustning.

Den kniv du kommer att ha störst nytta av det är den så kallade kockkniven. Men denna kommer du att till 80 % ha för att skära, hacka och skiva med. Det är det bästa verktyget för allt från att skiva grönsaker till att hacka kycklingbröst och finhacka vitlök med. Denna kniv kännetecknas av att den har ett brett och långt blad. Bladet i sig kan vara allt från 15 cm upp till 30 cm.

Santokukniv

Denna kniv är en japansk kniv som kan användas till en mängd olika livsmedel så som kött, fisk, fågel, grönsaker. Den har en rak egg som gör att det går bra att både hacka och skära med den.

Brödkniv

En brödkniv är även det ett måste i ditt hem. Denna kniv har ett långt tandat blad. Det så att du så att säga kan såga dig igenom bröd, baguetter och annat med hård skorpa. Denna kniv passar även bra för att skära vattenmelon eller kål med.

Skalkniv

En skalkniv kan du använda då du behöver skala eller hacka frukt och grönsaker. Denna kniv brukar ha ett blad på 8 cm upp till 12 cm.

Filékniv

En filékniv passar bra just för att filea fisk och kött med. Denna kniv har ett långt, smalt och mycket vasst blad. Det för att du ska få det enkelt att skära bort senor eller fett. Bladets längd gör även att kniven i sig är mycket flexibel.

Städfirma Lund som gör jobbet

Previous article

Många användningsområden för plexiglas eller akrylskivor

Next article

You may also like