Tips och tricks

Tips på hur du ska tänka med hur många kalorier du ska äta per dag

0

När man pratar om detta med hur många kalorier per dag eller hur många kalorier ska jag äta, så har det att göra med huruvida du vill gå ner i vikt, behålla den vikt du har eller om du vill gå upp i vikt. Allt det du äter, det innehåller kalorier. Det är helt enkelt det som ger dig den energi du behöver ha för att orka med att leva och må bra. Får du i dig för mycket energi, eller kalorier så kan du gå upp i vikt och får du i dig för lite, så går du ner. Om du undrar hur många kalorier per dag du ska äta, så finns det idag ett referensvärde på Livsmedelverkets hemsida, som talar om hur många kalorier du behöver äta, för att må bra och vara kvar på samma vikt.

Hur många kalorier per dag för att gå ner i vikt

De flesta, de har inte behov av att räkna kalorier. Det är främst de som vill gå ner i vikt som har mest nytta av det. Oftast går det att hitta bra kostplaner att följa på nätet. För det gäller att inte heller inta allt för lite kalorier i jakt på att få en massa minus. Det bästa är en långsam viktnedgång. Det finns även smarta så kallade kaloriräknare du kan använda för att räkna ut hur många kalorier per dag du ska äta.

Olika livsmedel har sedan olika antal kalorier per gram. Oftast framgår det på innehållsförteckningen vad det innehåller. Det står då som kcal, som är det samma som kilokalorier, vilket oftast förkortas till kalorier.

En del personer får i sig för mycket kalorier, andra alldeles för lite. Men som med så mycket annat, så är det bästa att få i sig lagom mycket!

Att välja hästtäcke

Previous article

Din hud förtjänar en välgörande ansiktsbehandling

Next article

You may also like