Tips och tricks

Tips om ekologisk hudvård

0

Ekologisk hudvård eller ecologic skin care som det heter på engelska är något som blir allt mer populärt i branschen. Exakt vad begreppet innebär berättar vi i nästa rubrik. Nu koncentrerar vi oss på att ge dig, som vår läsare några användbara tips när du ska köpa ekologisk hudvård:

  • Välj ett varumärke som har bevisat bra produkter. Maria Åkerberg är ett svenskt varumärke du kan titta på. Givetvis finns det många fler alternativ.

  • Välj en produkt som passar din vardagsrutin.

  • Kontrollera att artikeln du köper verkligen innehåller ekologiska ingredienser

  • Vilken hudtyp är du? Ta reda på det innan inköp.

Vad innebär begreppet ekologisk hudvård?

Många av er känner säkerligen till begreppet ekologisk hudvård. Men vet du egentligen dess innebörd? Det är produkter som används för din hud innehållande ingredienser odlade på ett ekologiskt sätt. Idag finns det olika typer av certifikat som bevisar hur pass mycket ekologiska ingredienser som använts i en viss hudserie. Det är helt och hållet uppe till dig som konsument att kontrollera dessa certifikat.

Finns det skillnader naturlig och ekologisk hudvård emellan?

Ja, det finns alltså en stor skillnad mellan ekologisk och naturlig hudvård. Sanningen är att begreppen ofta blandas ihop vilket ger en felaktig bild av konceptet.

Låt oss börja med att förklara de två begreppet. Den naturlig hudvården innehåller ingredienser som kommer från naturen. Det kan vara allt från örter till blommor. Dessa behöver dock inte vara odlade på ett ekologiskt sätt. Däremot innebär ekologisk hudvård, som det förklarades i föregående rubrik att produkten innehåller till en viss del ekologiskt odlade ingredienser. Dessa ska vara odlade i enlighet med ekologiska riktlinjer och föreskrifter, bland annat ska de inte ha testats på djur.

Kom ihåg att hudvård innehåller många och olika komponenter. I många av fallen är inte alla dem naturliga eller ekologiska. Vanligtvis betyder ekologisk hudvård att en del av beståndsdelarna är just ekologiska, dock inte alla.

Tips när du ska köpa en verkstadspress

Previous article

Tips och tricks för kökets naturliga look

Next article

You may also like