Tips och tricks

Tips om du ska flytta – Satsa på en bra flyttfirma i södra Sverige, Mälardalen och Norrland

0

Att flytta, det kommer med en massa måsten! En stor del av det hela är just att ta hela ditt bohag från din gamla bostad till den nya. Ett av våra bästa tips är helt enkelt att låta bli att göra det själv och låta en flyttfirma göra det åt dig. Vi tipsar gärna om Kvalitetsflytt som är en flyttfirma i södra Sverige, Mälardalen och Norrland. Det är ju rätt bra att ta den flyttfirma som finns nära dig.

Det är ju oftast två alternativ man har då det är dags att flytta. Det enklaste är att anlita en flyttfirma. Sedan kan du så klart fråga alla dina vänner om flytthjälp. Men då måste du ju även ordna transporten. Det genom att hyra kärra eller liknande. Det i sin tur innebär ofta att det krävs flera körningar, då inte allt får plats i ett enda lass, som det gör i en flyttbil med en flyttfirma.

Rensa och packa före du flyttar

Många av oss, vi samlar gärna på oss en massa prylar, som man egentligen kanske inte har nytta av. Om du har en massa trasiga saker, som du tänkt laga senare, släng dem! Har du inte lagat dem vid det här laget, så lär du inte göra det efter du har flyttat heller. Se även till att rannsaka dig själv och se över vad det är för saker du inte använder längre. Dessa kan vara bra att sälja av eller helt enkelt skänka bort. När du har rensat, så kommer det bli så mycket enklare att packa!

När du ska packa, välj gärna att ha samma sorts flyttlådor, då de är enkla att stapla på varandra. Packa dem inte allt för tunga samt se till att du märker upp dem med vad det är i, eller vilket rum de hör till. Det gör att alla lådor kan ställas där de hör hemma direkt samt att det blir lättare för dig då du ska packa upp dem igen.

Andra måsten i samband med flytt

En flytt kommer alltid med ett visst antal måsten. Du som har olika abonnemang, som telefon, internet med mera, kolla om de går att flytta med till din nya bostad. Samma med elavtalet, om det kan flyttas med, eller om du måste säga upp och teckna nytt. Glöm inte att flytta din hemförsäkring med! Adressändring är ytterligare en sak du ska göra.

En allra sista sak i en flytt, det är att göra en flyttstädning. Du ska då städa den gamla bostaden och det mycket noggrant. Du kan göra det själv, med en bra checklista, eller så anlitar du en städfirma att göra det åt dig. Vissa flyttfirmor har även det som extra tjänst.

Efter att alla måsten är klara och flytten är över, så har du bara en sak kvar att göra. Det är att komma i ordning i din nya bostad och att inreda och möblera den som du vill ha det.

Vanliga frågor till Sollentuna Naprapat

Previous article

Tips – skaffa dig en kul hobby

Next article

You may also like