Tips och tricks

Tips om du drabbats av tennisarmbåge – besök en naprapat i Täby

0

Har du drabbats av det som kallas för tennisarmbåge? Detta är något som kan drabba vem som helst, inte bara den som spelar tennis. Tennisarmbåge heter egentligen lateral epikondyalgi och är en slags överbelastningsskada. Det kallas även för radial epikondylit och epikondylalgi ibland. När du drabbas av detta, så brukar det kännas av en smärta när du ska vrida din underarm. Tänk samma rörelse som att skruva med en skruvmejsel.

Smärtan vid tennisarmbåge brukar vara runt området kring armbågens utsida. Smärtan kan även förstärkas om handleden böjs uppåt. En del känner även av en smärta som så att säga strålar ut mot underarmen och handen.

En mycket vanlig orsak till att drabbas av detta, det är att du överbelastat underarmens muskler eller dess fästen. Detta kan komma av statiska belastningar eller av att du gjort upprepade ensidiga rörelser.

Tips vad du kan göra om du drabbats av tennisarmbåge

Om du har drabbats av tennisarmbåge så har vi en del tips kring vad du kan göra åt det. Det kanske viktigaste tipset, det är att inte göra de rörelser eller aktiviteter där du känner smärtan. Du bör se till att undvika att överbelasta din arm och armbåge. Men för det så ska du inte sluta röra armen helt, det är bra att hålla igång den, men utan för mycket belastning.

Ett annat tips är att du kan testa att använda dig av bandage/stödförband samt läkemedel i form av smärtstillande. Det finns smarta armbågsstöd att använda samt att du även kan tejpa armbågen med så kallad kinesiotejp.

Du kan även söka vård, hos en naprapat Täby, alternativt gå till en vårdcentral eller en fysioterapeut. Bland annat kan behandlingar som lågenergilaser och stötvågsbehandling hjälpa dig samt att du även kan behöva få kortison. Fördelen med att besöka en naprapat är att du då får reda på den bakomliggande orsaken till att du har drabbats. För att du ska slippa så kroniska besvär så är det bra att sätta in en behandling. Ibland kan det vara så att du även har fått påverkan på skuldrans och bröstryggens muskler. Om så är fallet, så måste alla dessa områden behandlas. En del av behandlingen kan bestå av träning av underarmens muskulatur och skuldra.

Du kan även se till att träna hemma, med de tips och råd du får med dig från din naprapat. Det finns idag många olika typer av övningar som kan öka styrkan i armen och minska smärtan.

Bonustips

Ett bonustips är att se till att helt och hållet undvika att drabbas av tennisarmbåge. Ett sätt att undvika detta, det är att före du ska träna eller arbeta stretcha dina muskler. Se även till att undvika att göra allt för enformiga rörelser. Att pumpa liv i kroppen och kroppens delar är inte fel och kan även motverka att du drabbas av andra smärtor. Se även till att lyssna på din kropp och sluta upp att göra det du gör, om det gör ont!

Tips för dig som funderar på att köpa en robotdammsugare

Previous article

Upp i det blå

Next article

You may also like