Tips och tricks

Tips om du drabbats av ont i ryggen – besök en naprapat i Rotebro

0

Har du ont i ryggen? Då är vårt allra bästa tips att du ser till att boka en tid hos en naprapat i Rotebro. Oftast beror ont i ryggen på att du haft en långvarig ensidig belastning eller att du har belastat din rygg mer än vad den klarar av.

Ryggsmärta brukar bestå av att du har lokalt ont i din rygg eller att du känner av det som en slags strålande smärta som går ut mot skinkan och benet. Vad den eller de bakomliggande orsakerna är, det kan variera. Men ofta så blir din ryggrads rörlighet påverkad. Det kan då vara svårt för dit att hitta en bra ställning eller en viloposition för ryggen. Det gör att din rygg fort blir trött samt att det blir som en ond cirkel.

Hur ryggsmärtan känns, det beror helt på. Den kan vara allt från en molande värk så väl som att det kan vara en kraftigt intensiv smärta. Smärtan upplevs olika eftersom det varierar i vilken struktur det är som framkallar smärtan. Eftersom att bakomliggande orsaker kan variera, så måste en naprapat undersöka dig för att finna orsaken bakom din ryggsmärta.

Varför får du ryggsmärta?

En vanlig orsak till att du får ont i din rygg och ryggsmärta, det är att du har belastat din rygg mer än vad du brukar eller vad den är van vid. Oftast handlar det om nya rörelser du annars inte gör. Det kan vara snöskottning, trädgårdsarbete så väl som däckbyte som gör att smärtan triggas igång. Det kan även vara att du ägnat dig en dag åt att bära lådor och möbler vid en flytt. Ryggen brukar klara av denna typ av övningar, men då de sällan görs samt att du kanske gör nya rörelser i samband med detta kan leda till att du får smärta i din rygg. Sedan finns det även andra faktorer och bakomliggande orsaker så som för lite sömn, eller stress.

En naprapat i Rotebro kan ställa diagnos genom att göra en djuplodande anamnes så väl som en grundlig undersökning. Du får efter det en behandlingsplan som har som mål att lindra din smärta. Du får även tips och råd på hur du i framtiden kan förhindra att ryggsmärtan återkommer.

Behandling hos naprapat för ont i ryggen

När du bokar in tid hos en naprapat i Rotebro, så kommer naprapaten hjälpa dig med att hitta grundorsaken till din ryggsmärta. Det görs bland annat genom att analysera bakomliggande faktorer till smärtan. Man fastställer även från vilken struktur som smärtan kommer ifrån. När man vet var ifrån smärtan kommer och varför, så kan naprapaten göra en individuell behandlingsplan för dig. Denna behandling är för att du ska få minskad smärta samt att den hjälper till så att din ryggs normala förmåga till rörlighet återställs.

Naprapaten kombinerar manuella behandlingstekniker med att ge dig tips och råd om träning. Du får även reda på orsaken bakom din smärta och vad du ska tänka på för att slippa ryggont igen.

Tips för dig som funderar på att köpa en robotdammsugare

Previous article

Upp i det blå

Next article

You may also like