Tips och tricks

Tips och tricks för roliga spel

0

Spel i all sin form är roliga, speciellt under vinterhalvåret då vi inte kan vistas ute lika mycket som under sommaren. Då tar vi oftast fram sällskapsspelen och njuter av tiden tillsammans med familj och vänner. Några tips för sköna och uppskattade spel är domino, scrabble, schack, monopol och poker. Andra exempel på omtyckta sällskapsspel är bland annat på fem sekunder, vem vet mest, cards against humanity och speak out.

Vill du spela för dig själv en stund? Inga problem, skaffa dig en Rubiks kub eller moyu kub. Moyu är egentligen namnet på tillverkaren som erbjuder olika varianter av Rubiks kub och de så kallade speedcubs.

Ett hett tips för en bra kväll med spel är att samla vännerna du tycker om, ta fram favoritspelen och lite snacks och köra igång. Vill du helst vara för dig själv, gäller det nästan samma regel. Ta fram en stor skål med chips och njut av ditt pussel. Och ja, ifall du inte visste som karakteriseras Rubiks kub och alla dess variationer som pussel. Mer om ämnet finns att läsa i nästa rubrik.

Varför Rubiks kub?

Varför är Rubiks kub ett smart sätt för fritidssysselsättning? Det är ett av spelen som utvecklar ditt logiska tänkande. Så du har både roligt och kan bidra till ditt eget välmående genom att öva din logik. Hur bidrar Rubiks kub till just logiska tänkandet? Det får dig att tänka flera steg framåt och det har en bevisad positiv effekt på just logiken hos människan.

Enligt statistiken har över 400 miljoner exemplar sålts världen över men trots det är det endast 3% av jordens befolkning som lyckas att lösa Rubiks kub. Sanningen är att även uppfinnaren själv hade svårt för det när han väl stod inför sin uppfinning. Det sägs att det tagit flera veckor för professor Rubik att lösa sitt eget pussel.

Idag finns det gott om olika system och tillvägagångssätt som kan hjälpa dig att lösa Rubiks kub. Enligt experterna är det svårt endast de första gångerna. Därefter blir du bara snabbare och glömmer sällan kombinationerna som leder dig till en lösning.

Rubiks kub och schack – olika spel samma resultat

Som det nämndes ovan utvecklar Rubiks kub ditt logiska tänkande. Ett annat spel där du dock behöver en motspelare är schack. Det sägs att schack är något svårare än Rubiks kub och det kan ta flera år att bekanta sig med olika tekniker, teorier och beprövade vägar som kan leda till en seger.

I schacken likt Rubiks kub behöver du tänka flera steg framåt. Skillnaden är att i schacken har du ingen idé hur din motspelare kommer att agera, vilka steg denne bestämmer sig för att ta. Den detaljen är borttagen från Rubiks kub. Där är det endast du som spelar mot dig själv och tar vara på pusslets egen logik.

Beroende på om du vill vara för dig själv eller helst spelar med en annan person så kan du även välja spel. Tanken är att resultatet är nästan samma, nämligen att du övar ditt tänkande så att det tar hänsyn till logiken framför andra faktorer.

Tips kring underkläder

Previous article

Tips för dig som vill göra eget vin hemma

Next article

You may also like