Tips och tricks

Tips när du ska köpa ett nytt matbord

0

Funderar du på att köpa dig ett nytt matbord? Idag finns det ju många typer av matbord att välja på. Du har bland annat både runda och ovala bord, rektangulära bord, så väl som det finns flexibla klaffbord. Mycket handlar om vad du har plats för. Har du gott om plats där matbordet ska stå, så är det ju fritt fram att välja nästan vad du vill. Har du en mindre yta, så gäller det att tänka till.

Runda matbord

Runda är ett ganska populärt val idag när det gäller just matbord. En stor fördel är just att ingen hamnar ute på kanten, utan alla samlas runt om bordet på ett bra sätt. Dessa former finns även i många olika storlekar.

Ovala matbord

Även ovala matbord är bra och kan se som ett slags mellanting mellan runda och rektangulära bord. Denna typ av bord har inga vassa kanter, men har ändå de där generösa långsidorna som även ett rektangulärt bord har.

Rektangulära bord

Denna typ av matbord är troligen det allra vanligaste matbordet i många hem. Detta bord kan enkelt placeras ut samt att det ger en stilren känsla till hemmet. En del av dem har även smarta iläggsskivor så att det går förlänga bordet vid behov.

Klaffbord

Ett klaffbord är oftast bra att ha om du har en mindre yta att röra dig på. Det finns då en eller två klaffar att fälla upp eller ner. När det är två klaffar, så kallas det även för slagbord. Du kan då ställa ena sidan mot en vägg, sedan vika ut en klaff när det behövs extra bordsyta.

Färg och material

Utöver att välja formen på ditt matbord, så är det så klart även bra att fundera på vad ditt matbord ska vara i för material samt om det ska vara i en särskild färg.

Tips på presenter till din bror

Previous article

Tips om askkoppar utomhus

Next article

You may also like