Tips och tricks

Tips för julfesten

0

Ska du ordna en julfest för dina kompisar eller kollegor? Det blir allt mer populärt att ordna fester i samband med julen som kan firas några dagar, eller veckor, före eller efter själva julafton. Om du har tagit åt dig uppgiften att planera detta evenemang har du hittat rätt, för här ger vi våra bästa tips på hur du ordnar en lyckad julfest!

Börja med att räkna ut hur många personer du kommer att bjuda, så att du kan avgöra om du behöver hyra en festlokal, boka en restaurang eller om ni kan fira hemma hos dig.

Maten

Vad ska du bjuda på? Det billigaste alternativet är att laga maten själv eller ha knytkalas, men för ett större evenemang kan du beställa mat från en cateringfirma. Om du lagar maten själv kan du välja om du vill servera traditionell julmat eller kanske något lite annorlunda. Glögg och pepparkakor är ett måste på julfesten, men du kan även prova dig fram med lite mera innovativa rätter, eller bjuda på både traditionella köttbullar tillsammans med olika sallader eller en laxpaj!

Dekorationer

Här är det rött och grönt och juliga tryck som gäller. Du kan även be gästerna klä sig i något rött för att passa temat. Plocka fram julpynten, skapa stämningen med levande ljus och doftljus.

Program

Kvällens höjdpunkt brukar så klart vara julklappsutdelning. För att slippa köpa julklappar åt alla gäster kan ni leka ”Hemliga jultomten”, vilket innebär att varje gäst blir tilldelad en persons namn som man ska köpa en julklapp åt. Personen som får presenten vet alltså inte vem man fått gåvan av. Om ni firar med kollegorna kanske ni kan ha en mindre budget och bara lotta ut presenterna på plats, men med närmare vänner kan ni låta var och en veta vem man ska köpa presenten åt i god tid, så att alla hinner köpa en vacker och personlig gåva. Du kan hitta många tips online på presentförslag för både kvinnor och män!

Presenttips till affärskvinnan

Previous article

Demontering – En del av att bygga nytt

Next article

You may also like