Tips och tricks

Tips för dig som vill äta mer hälsosamt

0

Det är ganska viktigt att se till att äta hälsosamt. Det är ju så att det du väljer att äta, det påverkar en hel del du mår. Även hur ofta du äter kan ha stor påverkan på det. Det är bra att ha hälsosamma matvanor. Det bland annat för att du då minskar risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar, övervikt, eller typ 2-diabetes. Du måste inte göra en stor förändring på en och samma gång, utan kan ta det ett steg i taget. Ett smart tips är att köpa en hälsosam matkasse, med färdiga rätter. Varje liten förändring du gör av dina matvanor, de kan göra stor skillnad för din hälsa.

Smarta tips kring att äta hälsosamt och näringsriktigt

Ett bra tips är att du bör försöka äta mycket grönsaker samt även frukt och bär. Det är bra att välja rotfrukter samt även äta vitkål, blomkål, broccoli, bönor och lök. Fisk och skaldjur är även det bra att äta, gärna två till tre gånger per vecka. Varva gärna feta och magra fisksorter. När du ska äta pasta, gryn och bröd, försök att i största möjliga mån välja fullkornsprodukter.

När det gäller rött kött och charkprodukter så bör du max äta 500 gram i veckan totalt av detta. Mindre av chark än köttet. Ett annat tips är att alltid välja nyttiga oljor när du lagar mat. Bra alternativ är rapsolja samt även smörgåsfetter märkta med Nyckelhålet.

Mejeriprodukter bör vara magra och osötade samt att de gärna får vara berikade med vitamin D. Minska även på att äta salt och använd hellre salt med jod.

Bli mer hälsosam genom att minska på mängderna med kakor, godis, glass, läsk och så vidare. Se även till att alltid äta ”lagom mycket”. Ät inte mer än vad du gör av med. Det är inte bra att äta vare sig för mycket eller för lite!

Följer en checklist

Previous article

Tips om du ska köpa ett leksakskök

Next article

You may also like