Tips och tricks

Tips för dig som tänkt låna pengar

0

Är det så att du funderar på att ta ett lån? Då kan det vara skönt att få lite tips och råd kring det. Det är ju stora skillnader på ett sms lån och ett privatlån till exempel. Olika lån passar bra för olika saker. Så innan du lånar pengar, så kan det vara bra att veta skillnaderna mellan de olika lånen samt att även ha koll på vad det är du har tänkt att låna till.

Vad vill du låna pengar till?

Det första du bör ha koll på, det är vad det är du behöver ha extra pengar till. Det styr lite vad för slags lån du bör satsa på. Ska du köpa hus, så är det ju ett bolån som är aktuellt, medan om det är en akut situation som måste lösas är ett sms lån som kan passa bättre.

Sms lån är ofta på en lägre summa, medan bolån kan vara riktigt stora summor. Samma sak med andra typer av lån så som privatlån eller samlingslån.

Vilket lån passar dig?

Om man ska titta lite på vad det finns för olika sorters lån, så har vi ju redan varit inne på några av dem. vanliga, små lån, det är sms lån, snabblån, microlån, konsumtionslån och så vidare. Alla dessa är så kallade blancolån. En annan variant av blancolån, det är privatlån och samlingslån. Dessa två lån, de är ofta på en högre summa. Det som skiljer sms lån mot ett privatlån är inte bara hur mycket du kan låna utan det skiljer även en hel del i vad räntan är på samt hur lång löptid det är.

Små lån så som sms lån, de har ofta en hög ränta samt en kort löptid. Ofta är det små summor mellan 500 upp till 10 000 eller 20 000 kronor du kan låna. Privatlån däremot är ofta på en högre summa, upp till 600 000 kronor. Samma sak med ett samlingslån. Båda dessa har även lägre ränta än vad ett sms lån har samt att de ofta har en längre löptid.

När passar det att ta ett sms lån?

Ett sms lån kan passa bra som en slags nödlösning om du har behov av en liten summa pengar för en akut kostnad. Kanske det är så att du snabbt måste laga bilen eller köpa en ny tvättmaskin. Ett sms lån passar även bra om det är så att du har en oväntad räkning eller måste uppsöka en tandläkare. Tänk bara på att det kan vara hög ränta samt att du måste betala tillbaka det ganska snabbt.

När passar det med ett privatlån?

Ett privatlån kan användas som insatsen för huset. Det passar även bra att ta om du ska renovera hemma eller ska köpa dig en ny bil. Detta lån har en lägre ränta än vad ett sms lån eller snabblån har samt att du har längre tid på dig att betala tillbaka.

När passar ett samlingslån?

Ett samlingslån kan vara bra att ta, om du sedan innan har en massa små krediter och lån. Du kan då lösa dem med denna typ av lån.

Så hittar du rätt brudklänning

Previous article

Enamelled copper wire – emaljerad koppartråd

Next article

You may also like