Tips och tricks

Tips för dig som ska köpa flagga och flaggstång

0

Det är inte fel att ha en flaggstång i din trädgård, eller kanske vid din sommarstuga. Det gör att du kan fira högtidsdagar genom att hissa den svenska flaggan. Du kan köpa flaggor till din flaggstång online. En flagga ska hissas och halas efter vissa regler.

Under de tider du inte har en svensk flagga uppe, så kan du ha en vimpel i flaggstången. Den får sitta uppe dygnet runt, vilket en svensk flagga inte får.

När du ska välja flaggstång

Detta med att välja en flaggstång, det är inte lika lätt som det låter. Det är ju så att en flaggstång kan idag komma i olika höjder. Man bör utgå från husets höjd för att hitta rätt höjd på sin flaggstång. Oftast rekommenderas det att man väljer en flaggstång som är 3 till 4 meter högre än det hus det ska stå vid.

När det gäller storlek på flaggan eller vimpel, så ska dessa anpassas utefter längden på flaggstången. Flaggan ska vara runt en fjärdedel av stångens längd. En vimpel ska vara en tredjedel av längden på flaggstången

Andra saker att fundera på är om flaggstången ska ha flagglinan på insidan eller utsidan. Det finns även flaggstänger i olika material. Dock är glasfiber ett bra val. Det eftersom att då blir inte stången allt för tung.

En flaggstång brukar vara vit, men det finns även de företag som erbjuder andra färger på stången, så även det är viktigt att fundera över vad du vill ha.

Ha koll på flaggdagar och flaggtider

Det finns som sagt regler kring hur och när en svensk flagga får hissas och halas. Mellan 1 mars fram till den 31 oktober, så är det klockan 08:00 som gäller och resterande månader är det klockan 09:00. Senast klockan 21 så ska man hala flaggan, alltså ta ner den!

Stort behov av el i många svenska hem

Previous article

Tips för dig som vill piffa upp dina skor

Next article

You may also like