Tips och tricks

Tips för att skydda ditt hus

0

Har ditt tak varit med ett tag och det har samlats mossa, alger och smuts, då är det dags att göra något. Det är inte bra för ditt tak när smutsen på taket drar åt sig fukt och kan skada ditt tak när takpannorna fryser sönder. En taktvätt med efterbehandling är därför väldigt bra för att ditt tak ska hålla länge. Vi tipsar hur du kan gå tillväga med taktvätt Stockholm.

Takbehandling i flera steg

En takbehandling med taktvätt stockholm görs i flera steg. I det första steget tvättas ditt tak på djupet och ser till att varje takpanna på ditt tak är rent från smuts, mossa och alger. Varje skrymsel och vrå rengörs på djupet. I det andra steget efter takrengöringen och all smuts och mossa är borttaget från taket så appliceras en speciell tålig och vattenavvisande försegling som är anpassad för det nordliga vädret. Ytbehandlingen är vattenbaserad och består av 100% akryl, detta för att ge en effektiv och miljövänlig takrengöring och ytbehandling. Förseglingen tätar porerna i pannan så att fukt inte kan tränga in. Detta resulterar i efterlämnande av en jämn yta och en kraftigare panna. Förseglingsmetoden är ”skottsäker ”vilket innebär inga risker för ojämnt eller flammigt slutresultat. 

Det tredje och sista steget i takbehandlingen handlar om att lägga på ytterligare ett lager av skyddsyta efter förseglingen av dina takpannor, detta gör att taket förnyas och håller sig tätt länge. Under detta steg kan välja om du vill ha en ny färg eller samma färg som innan när ytbehandlingen görs av takpannorna.

Varför göra denna takbehandling?

Att lägga om tak är dyrt. Att rengöra, försegla och förnya ditt tak istället för att du ska behöva byta ut taket är både ekonomiskt samt hållbart smart. Med en beprövad och effektiv metod finns det istället ett sätt som både förnyar och förseglar ditt tak efter takrengöring och på så sätt undviker du en kostsam omläggning av taket. Tak är skydd till ditt hus, och kanske även den viktigaste komponenten till hemmet. Det finns en anledning till uttrycket ”tak över huvudet”. Det är därför grundläggande att behandla ditt tak med takrengöring och se efter taket på bästa sätt. Utan en takrengöring kan alger, smuts, och mossa som binder fukt samt förkortar livslängden på ytskiktet, förekomma. Vid takrengöring är det viktigt att utföra rätt metod för att skydda ytan på takpannan. Takrengöring är nödvändigt i både förebyggande syfte och när skadan redan är skedd, det vill säga, när alger har fått fäste eller mossa har börjat frodas. Det går att se takrengöring som en investering i ditt tak, till och med, som husets välmående. Processen av takrengöring är högst effektiv och kvalitatitiv.

ROT

När du vill tvätta taket och tar hjälp av taktvätt stockholm så har du rätt till 30% avdrag med ROT för de totala arbetskostnaderna. Du har rätt till ROT avdrag upp till 50 000 kr per person per år, är du i ett hushåll på två personer så har du möjlighet till att spara upp till 100 000 kr genom ROT avdraget.

Tips och tricks för finare naglar

Previous article

Tips för dig som funderar på att köpa en robotdammsugare

Next article

You may also like