Tips och tricks

Tips då du ska köpa ny dammsugare

0

Är det så att du har planer på att köpa dig en ny dammsugare? Kanske din gamla trotjänare har valt att ge upp? Om du ska köpa en dammsugare, så läs gärna ett dammsugare bäst i test innan du handlar! Att välja dammsugare kan kännas svårt, det finns ju allt från klassiska dammsugare, till robotdammsugare, centraldammsugare, handdammsugare samt en massa fler. För att kunna välja rätt dammsugare, så finns det en del faktorer du bör utgå från. Bland annat vad du har för hem, hur stor yta som behöver dammsugning, om du är allergisk, om du har barn eller djur och hur du vill använda din dammsugare.

Smart med dammsugare utan sladd

Du som inte vill ha en sladd som bara är i vägen eller som måste byta kontakt för varje rum du är i, du kan satsa på en sladdlös dammsugare. En skaftdammsugare eller handdammsugare är sladdlösa, men bör ses som ett komplement till den vanliga dammsugaren. Dock är de smidiga i små utrymmen, i trappan eller i husbilen.

En bra variant av sladdlös dammsugare är annars en robotdammsugare. En riktigt stor fördel med den, är att den kan ju dammsuga, fast att du inte är hemma!

Dammsugare med lång sladd

Om du bor stort samt vill satsa på en traditionell dammsugare, utan att behöva byta vägguttag hela tiden, satsa då på en dammsugare med lång sladd. Det finns sladdar som är från 11 meter och uppåt!

Vikt och rörlighet

Två saker att ta i beaktning när du ska köpa dammsugare är vad den väger samt hur lätt det går att dra runt den. Bor du på fler våningar, så vill du inte ha en dammsugare som är allt för tung att bära i trapporna. Rörlighet är viktigt det med. Särskilt om du har många möbler. Du kan därmed se över dammsugarens hjul. Är det fyra stycken har den bättre rörlighet än med bara två. Även storleken på

Om du har ont om plats hemma för att förvara din dammsugare, satsa då på en mindre modell. Den är lättare att få in i städskåpet.

Bättre hälsa med ett löpband

Previous article

Vad är tvåfaktorsautentisering?

Next article

You may also like