Tips och tricks

Stort behov av el i många svenska hem

0

I många svenska hem används allt fler prylar och annat som behöver elektricitet för att fungera eller för att laddas upp inför nästa användning. Mobiltelefon, dator, hushållsapparater och tvättmaskin är några vanliga exempel.

Vi har blivit vana vid olika behov i vår vardag, vare sig det gäller för att njuta av lite vardagslyx eller för att ordna med några av vardagens måsten. Dock innebär det också att vi har fått ett ökat behov av elektricitet de senaste åren och därmed blir vi också alltmer i behov av att kunna betala så lågt elpris som möjligt.

Elmarknaden skiftar ständigt, men vi kan räkna med att det finns runt 150 olika elbolag och en del av dem är duktiga på att förse konsumenter med olika kampanjer eller att ta fram nya typer av elavtal. Med detta i åtanke, så kan man spara mycket pengar på att regelbundet ha koll på de senaste nyheterna på marknaden och att jämföra sitt nuvarande elavtal.

Är du nöjd med ditt elpris?

Många hushåll i Sverige är inte nöjda med sitt elpris just nu, men tror också att det inte finns mycket att göra åt det hela. Dock är detta sällan en sanning, vilket du snabbt och enkelt kan ta reda på när du jämför elavtal på en seriös jämförelsesajt. Där det redan finns samlat ett antal seriösa aktörer från elmarknaden, som kommer att förse dig med ett anbud på nytt elavtal efter att du har genomfört jämförelsen.

Det bästa är att det är kostnadsfritt och du behöver själv inte göra så mycket jobb, förutom att mata in de avgörande uppgifter som kommer avgöra skillnader mellan elavtal. Sen är det upp till dig om du anser att du har hittat ett elavtal som är bättre för dig än det du har idag. Se bara till att kontrollera alla kostnader, inte enbart det belopp du betalar för vad du använder.

Fast eller rörligt elpris?

Om man ska välja rörligt eller fast pris är nog ett vanligt dilemma. Det finns såklart både fördelar och nackdelar med båda pristyper. Rörligt elpris kan i längden ge ett lägre elpris, men det kan också vara en stor risk för att få skyhögt elpris. Inköpspriset på elen ändras dagligen och i dagsläget är det inte förmånligt med att ha ett rörligt elpris. Å andra sidan så kan ju detta ändras snabbare än vi tror.

Fördelen med ett fast elpris är att man hela tiden vet vad man betalar, vilket är en trygghet för många. Vissa perioder är det lättare att hitta ett fast elavtal som är billigare än det rörliga alternativet.

Ett fint tillbehör till din trädgård

Previous article

Tips för dig som ska köpa flagga och flaggstång

Next article

You may also like