Tips och tricks

Sätt guldkant på ditt hem med läckra trappor inomhus

0

Det är speciellt med en vacker spiraltrappa. En sådan som får dig att häpna när du går in i hemmet, en trappa som ger en stilig touch på hela rummet. Det är en sådan viktig del av hemmet och minst lika viktigt blir det att välja rätt material. Gör din trappa till ett häftigt blickfång genom att sätta guldkant på den!

Fina detaljer till din trappa

Det finns ju så många olika varianter av trappor inomhus. Därför finns det även många olika sätt att förvandla den till en vacker detalj i hemmet.

Spiraltrappan – Den oumbärliga detaljen

Ett uppsving har skett med de senaste årens renoveringar av övervåningar och eleganta loft. Spiraltrappans alla varianter har utvecklats i material, utförande och utseende. Med spännande design och stilar har de blivit både stabilare och smakfullare.

  • Höj den råa industristilen till en helt ny nivå – Smycka ett luftigt och just hem med en maffig och rå spiraltrappa i stål.

  • Den ultimata mintrappan är perfekt i små rum och som smälter in i väggen på ett naturligt sätt. Smal och bra vid platsbesparing

  • Skapa illusionen av att sväva upp! Det kan du göra då du väljer en vit spiraltrappa i ett vitt rum. Men att då välja ett mörkare räcke i exempelvis valnöt. Trappan flyter in i det vita rummet och det som syns är ledstången som läckert slingrar sig uppåt såsom i himmelen.

  • Satsa på retro! Ifall du exempelvis har fiskbensparkett och inredning i retro kan det vara snyggt att låta trappan följa med stilen. Smala, ljusa stänger i ledstången och trappsteg i trä som matchar parketten förstärker stilen i rummet.

  • En skandinavisk elegans skapar du med en spiraltrappa som har en kombination av vitt och mörkt trä. Här får trappan gärna vara av lite grövre ledstång i spiralen samt mer rustikt trä i trappstegen. Följ samma ljusa stil med de mörka träinslagen i övriga rummet. Stilrent och läckert!

  • Blanda material! Det kan vara riktigt spännande och snyggt med trappor inomhus som har ett material av svart stål, gärna lyxiga gulddetaljer och steg i ljust trä. En skön kontrast till ett i övrigt romantiskt rum som går i ljusa färger och shabby chick.

  • Minimalism och ett eget liv i trappan kan du skapa ifall det finns en bärande pelare i rummet som spiraltrappan kan klättra upp på. Med trappsteg i rostfritt stål speglar trappan dagsljuset och därmed får den eget liv och blir också en härlig mittpunkt i rummet.

  • Helhet i rostfritt! Om övriga hemmet inspireras av detaljer i rostfritt stål, gärna både i kök och badrum så är det läckert att även spiraltrappan matchas med samma material. Rostfria detaljer och exempelvis granitgråa trappsteg. En balanserad helhet har skapats!

Betong, sten, stål, glas eller trä. Det finns ingen hejd på alla spännande material som trappor inomhus kan utformas med. En otroligt fin inredningsdetalj i rummet som matchar övrig inredning. Stort som litet rum, det finns en kombination som passar alla typer. Ställ dig i rummet och börja spana och planera!

Hyra markvibrator och lägga marksten

Previous article

Tips – satsa på dansk design och belysning

Next article

You may also like