Tips och tricks

Många användningsområden för plexiglas eller akrylskivor

0

Plexiglas eller akryl som materialet ofta kallas, används som ersättning för glas eftersom det väger mycket mindre och har samtidigt en oerhörd hög tålighet. I industrin används det till mängder med olika saker som billyktor, badkar, lampglas, flygplansrutor, skyltar, tv-skärmar och mycket annat. Vi berättar mer om detta fascinerande ämne som du i princip kan forma till vad du vill.

Beställa efter mått

Du kan utifrån ditt behov beställa akrylspeglar – plexiglas och akrylskivor efter mått eftersom det är ett mycket användbart material, som är starkt men lätt att arbeta med och kan lösa många olika uppgifter i hemmet, på arbetsplatsen och utomhus. Plexiglas eller akrylplast är ett mångsidigt material som är omtyckt av många tack vare dess höga transparens, slagtålighet och UV-stabilitet.

Tillverkning och användning istället för glas

Akrylskivor tillverkas på två olika sätt. Extrudering eller gjutning. Gjutning ger ett marginellt mer homogent material. Att använda plexiglas är mycket praktiskt när man exempelvis vill ha ett transparent material som inte är lika tungt som glas och därför kan flyttas enkelt. Ett glasbord kan exempelvis väga väldigt mycket men ett bord eller en stol av plexiglas har inte det problemet och är därför smidigare att hantera. Precis som andra föremål av plast kan allt som är gjort av plexiglas rengöras på ett enkelt sätt med vatten. Eftersom skivorna är UV-tåliga har de en hög väderbeständighet och klarar av de utmaningar som det svenska klimatet utgör

Många olika gör det själv projekt

Eftersom plexiglas/akrylskivor är ett starkt men ändå smidigt material att arbeta med är det många som använder plexiglas i sina egna hemmaprojekt. Allt från detaljer till huset, såsom exempelvis fönster men även inom exempelvis hem- och kontorsinredning samt möbler. Som smycken, till sitt växthus, som fotoramar eller skyltar. Egentligen är det nog inte plexiglaset/akrylskivan som är begränsningen utan det kan vara din kreativitet. Våga prova att utforska plexiglaset!

Tips på vilka knivar du bör satsa på för ditt kök

Previous article

Tips för hur du ska hitta de bästa presenterna

Next article

You may also like