Tips och tricks

Lokal digital marknadsföring

0

De gamla papperstidningarnas tid är förbi. Tidningarna var inte bara till för nyheter, utan de var också en ypperlig möjlighet för företag att synas genom annonser.

Men det ser definitivt annorlunda ut idag – vare sig man tycker om det eller inte.

Jönköping: ett lokalt exempel

Enligt NOGA Jönköping har siffrorna gått ner avsevärt för företagen i Jönköping som främst satsat på annonser i de lokala papperstidningarna. Siffrorna för företag som satsat mer på digital marknadsföring har däremot gått uppåt.

Vad kan göras för att höja siffrorna?

För att hänga med i svängarna gäller det att vara uppkopplad på nätet konstant nu för tiden. Det gäller även för lokala företag.

Sociala medier

De flesta använder sig av sociala medier idag. För att företag ska nå de lokala människorna kan det vara så enkelt som att

  1. Skapa ett konto på Facebook, Instagram eller andra sociala medier.

  2. Sprid ordet, följ och försök nå den publik som företaget vill rikta sig mot.

  3. Delta i relevanta diskussioner i olika grupper på sociala medier.

Dessa steg är lite tidskrävande, men helt gratis för företaget. Det kan bära frukt om man gör det på rätt sätt.

Sökordsoptimering

Ett lite mer krävande sätt för företag att synas, kan vara att sätta sig ordentligt in i sökoptimering. Många företag erbjuder tjänster och kurser för att hjälpa andra företag att synas bättre på internet.

För lokala företag är detta ett utmärkt sätt att öka synligheten. Genom att vara bland toppresultaten när man exempelvis googlar på “företag i Jönköping” – ja, då har man fattat galoppen! Det kommer garanterat att förbättra både företagets synlighet och därmed siffrorna.

Ständig anpassning

Dagens trender kommer och går snabbare än man hinner byta strumpor. För företag gäller det alltså att hänga med i vad som är inne just nu.

Bloggarnas tid är kanske förbi för dagens ungdomar, men vill företaget nå en äldre målgrupp kan en blogg vara den perfekta lösningen. Däremot kan Instagram och TikTok vara det perfekta sättet för att nå unga.

Tips när du ska renovera ditt badrum

Previous article

Vattenfilter är räddaren i nöden

Next article

You may also like