Tips och tricks

Hur väljer man rätt dörrmatta?

0

En matta innanför ytterdörren är inte bara snyggt, det är praktiskt också. Hallen är ju ett rum som ofta får utstå både det ena och det andra. Man drar in smuts, grus, snö, regn och så vidare. Det är då bra att satsa på en bra dörrmatta eller entrématta som du placerar precis vid dörren. Du kan med fördel ha en dörrmatta utanför dörren så väl som en innanför. Genom att ha en matta redan utanför din entré så kan du förebygga att det kommer in en massa smuts. Mattan innanför tar sedan restan av det.

Välja matta för utsidan av dörren

En dörrmatta utanför dörren bör ha någon form av skrapfunktion. Det så att alla kan skrapa av fötterna på den före man går in i huset. Det gör att mindre smuts dras in i hallen. Det kan även vara bra att välja en matta som är i gummi eller i någon form av plast. De är då tåliga mot väta samt är lätta att hålla rena. Det eftersom det bara är att spola av dem. Dessa mattor är mycket tåliga.

Dörrmatta innanför dörren

En bra dörrmatta innanför dörren är även det en god idé. Denna matta kan vara av en mer absorberande typ. En sådan matta har ofta gummi på undersidan så att den ligger stadigt på golvet. Dess ovansida är anpassad så att den absorberar den fukt du har under skorna. Annars finns det andra snygga mattor att ha i hallen. Något många uppskattar att ha, det är en dörrmatta med ett roligt eller gulligt motiv. Dörrmattor för inomhusbruk kommer i många olika sorters material och även i olika färger och storlekar. Du väljer själv om du vill matcha den med övriga mattor i hallen eller om du vill ha den i en helt annan färg som gör att den sticker ut lite.

Tips och tricks för kökets naturliga look

Previous article

Att bygga nytt hus med Aneby

Next article

You may also like