Tips och tricks

Har du tandvärk?

0

Om du har drabbats av tandvärk, så är det ofta bra att direkt se till att besöka en tandläkare akut. Det eftersom tandvärk kan bero på en massa olika saker. En tandläkare kan undersöka dig och hitta orsaken till värken samt direkt åtgärda det. Det finns bra akuttandvård i Malmö att tillgå. Att ha tandvärk kan vara mycket påfrestande. Smärtan gör ofta att det är svårt att koncentrera sig på andra saker. Det är dumt att gå hemma och ha ont utan att göra något åt det. Det är bra att ta reda på varför du har ont. Anledningarna till tandvärk kan vara många.

Olika anledningar till tandvärk

Det finns flera saker som kan göra att du lider av tandvärk. Besök din lokala tandläkare i Malmö för att ta reda på varför just du har det. En orsak kan vara emaljskada. Emalj är kroppens hårdaste vävnad. Den skyddar tandbenet och pulpan. I själva tandbenet finns det kanaler som är vätskefyllda. De förgrenar sig från pulpan till tandbenets ytskikt, strax under emaljen. Skulle då emaljen skadas, så blir mynningarna till kanalen blottad. Det är då det kan isa eller ila i tanden samt ge värk. Om inget görs åt det så kan pulpan dö vilket leder till en djupare infektion ner i rotkanalerna.

Tandvärk på grund av inflammation i pulpan

En annan orsak till tandvärk kan vara en inflammation i tandens pulpa. Det kallas för pulpit. Då blir det ett tryck på pulpan och det är då du får värk i tanden, eller i hela munnen. Vid lindrig form så känns det oftast bara av vid kyla eller värme eller i samband med att du äter. Svår pulpit är dock återkommande och påverkas inte av yttre faktorer. Då är det ofta en molande eller pulserande smärta man känner. Om ingen behandling sker, så avtar smärtan, men det kan bli varbildningar, som sedan kan sprida sig vidare.

Elektronik till hemmet

Previous article

Varför det är viktigt med bra möbler i ditt café

Next article

You may also like