Tips och tricks

Fina vinglas för alla tillfällen

0

Det spelar stor roll vilket slags vinglas du använder. Du bör välja fina vinglas utefter vilket sorts vin du dricker. För doften och smakens skull bör du ha olika vinglas för rött, vitt och bubbel. Även formen på glaset spelar roll! För en optimal vinupplevelse bör vinglaset matcha vinet du dricker.

Vilka vinglas ska jag välja gällande form och design?

Oavsett vilket vin du dricker bör vinglaset ha en stadig fot för att förhindra att det välter. Samt ett långt handtag. Detta för att förhindra att du värmer upp vinet med värmen från din hand. Dessutom är det mycket bekvämare att dricka ur fina vinglas med ett tunt glas.

Vinglas för röda viner

Ett vinglas för rödvin bör vara lite större och ha en bred öppning som tillsätter tillräckligt med syre. Då rödvin får tillräckligt med syre utvecklas smaken och även upplevelsen av vinet. Dock får gärna vinglaset smalna av upptill, du vill att aromerna stannar i kupan!

Att dricka rödvin ur riktigt stora eleganta vinglas förhöjer både smak och upplevelse avsevärt.

Vinglas för vita viner

Vitt vin dricks svalt och därför bör kupan vara mindre än till röda viner. Det är bättre att behöva fylla på ofta än att dricka ett rumstempererat vitt vin! Däremot får kupan gärna smalna av upptill så som till röda viner.

Det är trots allt aromerna du är ute efter oavsett vilket vin du föredrar. Vinglas till vita viner passar även alldeles utmärkt till rosé viner.

Vinglas till bubbel

Det spelar ingen roll om du föredrar äkta champagne, prosecco eller spansk cava. Vinglas till bubbel ser likadana ut! För att bubblor och syra ska bevaras så länge som möjligt har vinglas till bubbel en långsmal design.

Tvärtemot rött och vitt vin bör kupan inte smalna av upptill utan vara så rak som möjligt för bubblornas skull. Du kan även investera i en låg coupe-modell men designen är inte gynnsam för bubbel.

Att bygga nytt hus med Aneby

Previous article

You may also like