Anställd

Ett fint tillbehör till din trädgård

0

Vad behöver du för att tillbringa riktigt sköna sommardagar i din trädgård? Utemöbler, sköna dynor, en god drink och mycket sol, så klart.

Finns det något mer som kan göra dina sommardagar ännu bättre? Vad sägs om en utedusch soluppvärmd? Eller föredrar du en som drivs på gasol? Skillnaden dem emellan beskrivs i detalj i nästa rubrik. Läs gärna vidare om du vill veta lite mer om uteduschar och deras specifikationer.

Två huvudtyper att välja mellan

Om du är jakt efter den bästa duschen för dig och din trädgård bör du bekanta dig med de två huvudtyperna som erbjuds på dagens marknad.

Man skiljer mellan uteduschar som värms upp med hjälp av solens strålar, eller en så kallad soluppvärmd dusch och de som drivs på gasol.

Det positiva med den soluppvärmda duschen är att den är miljövänlig. En av nackdelarna är att du är helt beroende av klimatet och solens styrka. Egentligen kan du använda en soluppvärmd dusch enbart när det är varmt ute. Sådana modeller kan värma upp till 20 liter vatten. Du som satsar på en soluppvärmd dusch ska installera den på en plats där det finns mycket sol.

Den andra modellen drivs på gasol och kopplas till en speciell gasolvattenberedare. Vattnet värms upp med dess hjälp. Du kan förvänta dig en snabb uppvärmning. Efter att vattnet nått önskad temperatur, bör du stänga av vattenberedaren. Det är ett utmärkt sätt att spara energi på.

Uteduschar ser ut på lite olika sätt och tillverkas av olika material. En lyxigare variant är till exempelvis tillverkad av rostfritt stål. Ifall du tvivlar angående vilken du bör välja, rekommenderar vi att du kontaktar din leverantör för råd.

Komplettera enligt dina önskemål

Vad kan göra din utedusch ännu bättre? Ett passande förslag är att komplettera den med insynsskydd. Båda modellerna kan kompletteras i enlighet med dina egna önskemål och själva uteduschen. Glöm inte att köpa ekologisk tvål eller en väldoftande duschkräm.

Tips för dig som vill satsa på rustikt matbord

Previous article

Stort behov av el i många svenska hem

Next article

You may also like