Tips och tricks

Dörrmattor och annan bra inredning för din hall

0

Hallen är det första man möter då man kliver in i sitt hem. Det kan vara rätt bra att göra den så inbjudande som möjligt. En bra sak att ha i din hall, precis innanför dörren, det är så klart en dörrmatta. Fördelen med dörrmattor är ju att de gör så att du inte drar med dig en massa smuts och grus in. Det stannar på dörrmattan, eller, ja i alla fall det mesta av det. Golvet i sig är rätt bra att satsa på ett tåligt! Ett hett tips är att ha klinker samt golvvärme under.

En hall kan vara stor och rymlig, eller liten och trång. Det är bra att ha storleken i åtanke när du ska inreda denna yta. En snygg tapet är inte fel. Är hallen mörk, välj ljusa färger. Har du mycket ljusinsläpp, då kan du välja lite vad du vill. Det kan vara snyggt att ha en fondvägg samt andra färger på de andra väggarna.

Välja hallmatta

I en hall bör du inte bara fundera över dörrmattor, utan även över vad för hallmatta du ska satsa på. Även här spelar hallens storlek roll. Hallen är ju även ett rum man ofta rör sig i eller i alla fall passerar, på väg ut eller in. Inte sällan är det även så att hallen är både lång och smal, så då är det ju även bra med en hallmatta med denna form. Har du annan hallform, ja, då kan du välja annan form på mattan med.

Om du ser till att ha en dörrmatta innanför dörren, som tar emot det mesta av smutsen så kan själva hallmattan vara i vilket material du vill. Men vet du med dig att dina barn springer in med skorna på, eller om du har hund, så kan det vara bra att välja en matta som har ett tåligt material och som är lätt att göra ren.

Inreda hallen

I en hall så kan du inreda lite som du vill, men det är bra att ha förvaring för skor och kläder här. Det så att du lätt kan komma åt din jacka samt skor när du ska iväg. Om du har plats för det, satsa på dels en bra hatthylla innanför dörren, dels en garderob längre in. En bänk att sitta på är inte fel, då det gör det lättare att få på skorna. Sedan, tänk även en del på belysningen. Dels måste du har bra ljus för att se att ta på dig och av dig dina ytterkläder, dels är det bra att ha mysbelysning för de stunder du inte är i hallen.

I hallen kan du även satsa på att ha en snygg spegel, tavlor på väggarna samt fina prydnadssaker och kanske även blommor. Om hallen saknar dagsljus, satsa på smarta fejkblommor, annars går det bra att ha levande. Se även till att ha en smart förvaring innanför dörren, där du kan hänga upp alla dina nycklar, så att de inte kommer bort.

Tips och tricks för bättre matlagning

Previous article

Tips kring underkläder

Next article

You may also like