Erbjudanden

Bra erbjudanden för profilreklam

0

Innan du fokuserar dig på ordet erbjudanden är det kanske bra att gå genom vad begreppet profilprodukter betyder. Profilprodukter är olika varor som bär ett företagsnamn eller logotyp och som kan användas som profilreklam. Det finns ett brett sortiment av de så kallade profilprodukter.

T-shirts och luvtröjor med tryck samt mössor med liknande koncept tillhör kanske de populäraste kategorin. Men det finns så mycket mer till exempel paraplyer, väskor, block, muggar, pennor, kepsar, vattenflaskor m.fl. Godis med företagstryck är också väldigt omtyckta och ges bort under jul, påsk eller i samband med alla hjärtans dag.

I dagsläget går det att beställa alla profilprodukter online. Det underlättar processen och sparar en massa tid. I många fall kan inköp via nätet innebära bra erbjudanden eller med andra ord lägre priser. Varför? Nätbaserade affärer håller inte i lager och har inga hyreskostnader för en fysisk butik, då de inte behöver någon. Alla dessa kostnader sparas in och ger utrymme för lägre priser för kunderna. De fysiska butikerna har nämligen dessa utgifter och därmed har en smärre möjlighet till så låga priser.

Bra erbjudanden hänger alltså ofta ihop med leverantörer vars hela verksamhet är baserat på nätet. Hitta gärna ett sådant företag och beställ en profilreklam som passar företaget och dess identitet.

Varför är profilreklam ett bra marknadsföringsknep?

Varför är profilreklam ett bra marknadsföringsknep och hur effektiv är metoden? Profilreklam är ett beprövat bra sätt att marknadsföra sitt företag på. Varför? Den bygger på ”give away” principen, nämligen att företaget köper in olika produkter och låter dessa bära dess logo eller företagsnamn. Produkterna delas sedan ut till anställda eller kunder. Konceptet är så vinnande mest för att alla gillar att få en gåva, oavsett av vem och i vilket sammanhang.

Om du till exempelvis får en fin T-shirt med tryck på kommer du att bli glad och sannolikheten till att du bär den ute eller när du tränar är relativ stor. Vad händer när du bär T-shirten? Folk runt omkring se den och lägger även märke till trycket som kan antingen vara ett företagsnamn eller logo. Och vad är det om inte marknadsföring? Företaget skapar medvetenhet genom att synas på ett annorlunda sätt än genom att visa reklamsnuttar på TV som många väljer att inte se.

Profilprodukter är absolut inget nytt inom marknadsföringen utan är en av de första mekanismerna som använts. Än idag är metoden populär och omtyckt. Principen har inte kunnat övervinnas, inte ens när webbreklamen tog marknadsföringen med storm. Bara det visar att profilreklam är här för att stanna då dess effektivitet är stor och bevisad.

Profilprodukter visar företagsidentitet

Profilprodukter visar företagets identitet. Frågan är kanske hur? Genom att markera sin närvaro i olika typer av profilreklam så visar företaget sin identitet. I samband med identiteten är det kanske bra att understryka att miljöprodukter blir allt vanligare. Att värna om miljön är väldigt populärt i Sverige. När företag väljer att ha sitt företagsnamn eller logo på miljövänliga T-shirts, keps eller block visar dem integritet och att de bryr sig om miljön och sin omgivning, något som påverkar positivt deras image.

Tanken bakom profilprodukterna är att leda till medvetenhet i ens kundkrets. Just kundkretsen spelar stor roll vid valet av profilreklam. Siktar man på att visa sin identitet till en yngre grupp av människor passar kanske kepsar bra till, gäller det en äldre målgrupp kan paraplyer passa bättre till.

Vissa företag väljer att ge bort godis, något som nämndes i artikelns första rubrik. I sådana fall är det inte nödvändigt att skräddarsy gåvorna lika mycket. Alla älskar godis och det spelar mindre roll vilken målgrupp som dessa ska till.

Privatlärare i läxhjälp finns över hela Sverige

Previous article

Utrusta ditt kontor med bra kontorsmaterial

Next article

You may also like