Tips och tricks

Att plugga på distans kan öppna upp helt nya möjligheter i ens yrkesliv

0

Om du känner att du har kört fast i din nuvarande yrkesroll eller bara känner att skulle vilja testa på någonting nytt så kan ett av sätten att få till en förändring vara att utbilda sig. Antingen för att skola om helt och hållet eller för att lägga till lite kompetenser att krydda sitt CV med.

Samtidigt så är det lättare sagt än gjort att börja plugga. Det är inte alla som bor inom pendlingsavstånd från ett universitet eller en högskola och samtidigt så är det många som inte har möjlighet att flytta till en ny stad för att utbilda sig. Att riva upp sina rötter och lämna familj och vänner säga upp sig från sitt arbete sig för att plugga är någonting som inte alla vill göra.

Som tur är så finns det en lösning på detta: distansutbildningar. Även om distansutbildningar blev ett vanligt debatterat ämne under pandemin så har dessa funnits under en lång tid. Idag så sker all undervisning på distans helt och hållet digitalt och det enda som krävs för att kunna delta är i många fall en laptop med internetuppkoppling. Att plugga på distans blir allt vanligare och många utbildningar såsom exempelvis polisutbildningen går numera att läsa delvis på distans.

Att plugga hos en fristående utbildare

Att plugga hos en fristående utbildare, såsom exempelvis Distansinstitutet, så kan man få tillgång till långt fler utbildningar än det som erbjuds av universitet. Här kan man hitta kurser som utbildar dig till exempelvis projektledare, HR-specialist, Receptionist och mycket mer. Dessa kurser läses oftast på ett halvår och är perfekt för den som känner att man vill göra sitt CV mer attraktivt för arbetsgivare eller vill ha möjlighet att ta på sig en större uppgift på sin nuvarande arbetsplats.

En av de största fördelarna med att studera på det här sättet är att man kan sätta sitt eget schema. Istället för att vara bunden till ett schema så kan man lägga upp utbildningen så att det passar in i livspusslet.

Att plugga på distans via ett universitet

Idag så erbjuder så gott som alla stora svenska universitet möjligheten att plugga på distans. Detta gäller för större universitet såsom exempelvis Lund och Uppsala och mindre högskolor runtom i landet. Här så kan man ofta välja mellan ett brett utbud av olika kurser inom en lång rad olika ämnen, men till skillnad från fristående utbildare så tenderar dessa kurser att vara mer teoretiska i sin natur. Oavsett vad du har läst för någonting så kommer dina högskolepoäng räknas på samma sätt som om man läst kursen på plats.

Det finns två smärre nackdelar med att läsa en utbildning på distans via universitetet. Istället för att man kan lägga upp sitt schema så har man både föreläsningar och seminarium under dagtid, någonting som kan göra det svårt att jobba som man brukar. En annan stor nackdel är som sagt att det kan vara teoretiska ämnen som man läser. På grund av detta kan det också vara svårt att an

Tips för dig som behöver kylrum

Previous article

Tips och tricks för finare naglar

Next article

You may also like