Tips och tricks

Att bygga nytt hus med Aneby

0

Att bygga ett nytt hus är ett stort projekt. Men väljer man rätt hustillverkare blir jobbet både enklare och mindre stressande. Därför är det värt mödan att lägga ner tid på att jämföra lite olika hustillverkare för att hitta ett företag man tycker passar bra.

Anebyhus – en veteran när det kommer till hus

Anebyhus är en hustillverkare som har funnits sedan år 1945 – ett företag som varit med ett tag med andra ord. Det är ett välrenommerat företag som tusentals svenska husbyggare har valt att samarbeta med.

Tomt – kan ibland ingå i bygget

Det första man behöver när man ska bygga hus är en tomt. Ibland har kommunerna tomtköer där man kan köpa tomt, annars får man försöka få tag i en tomt på annat sätt.

När man väljer Anebyhus bygga hus med, så kan det hända att de även har en tomt att sälja till huset. Detta går naturligtvis inte alltid då de kanske inte har en tomt där just du vill bygga ditt hus. Men det är värt att kolla upp.

Metoder för att bygga på

Byggmetoden som Anebyhus har valt att använda är storblock. Ytterväggarna med färdigmonterade fönster byggs inomhus i deras fabrik. Sedan reser de huset på tomten med redan är klara väggar.

De förbereder även taket så långt det går i fabriken. Fördelen med att bygga inomhus är att det tar bort all risk för fuktskador under bygget.

Material

Ytterväggarna består av rejäla träreglar och formstabila träfiberskivor istället för tunn vindpapp som är det vanliga. Det läggs även dubbla lager isolering.

El och ledningar dras i ena lagret av isolering för att man ska slippa punktera fuktspärren. Allt som allt en rejäl konstruktion som mer än väl lever upp till dagens hårda isoleringskrav.

Smarta lösningar

Det är viktigt med smarta och genomtänkta lösningar i ett hus. För teknologin och processen för husbygge har ju förändrats och utvecklats genom åren. Det gäller att hänga med vilket Anebyhus ständigt strävar efter att göra med nya smarta lösningar som gör husbyggen enklare, snabbare och mer hållbara.

Hur väljer man rätt dörrmatta?

Previous article

Fina vinglas för alla tillfällen

Next article

You may also like